12 Temmuz 2017 Çarşamba

Üniversite seçimi hakkında tavsiyeler

Merhaba, sevgili öğrenciler bu konumuzda sizlere, tercihleriniz hakkında yardımcı olabilicek bir yazı hazırlamaya karar verdim, öncelikle üniversite seçmek ikiye ayrılır , birincisi meslek seçmek ikincisi kaybetmek, evet doğru duydunuz '' KAYBETMEK'' bunu nasıl ifade edebiliriz 
açıklayalım öncelikle: Kişinin bir hayalleri olmalıdır. Ve o hayallere odaklanarak ilerlemelidirler. Unutmamanız gereken birşey var oda kesinlikle sevdiğiniz işi yapmaktır, ve o yüzden o işe uygun bir üniversite seçimi yapmalısınız, puanınızın verdiği en yüksek okulu seçmek yerine, ilk 5 üniversiteyi kıyaslayın, girin web sitelerine bir göz gezdirin..

ORNEK: Bilgisayar mühendisliği okuyacaksınız, bu konu hakkında iyi bir araştırma yapmaz iseniz, bir başka bölümün prof. doçent'i ile bilgisayar dersi işlersiniz ve buda size vakit kaybı ve bilgisizlik kazandırır bu yüzden, bilgisayar mezunu 3-4 hocanın aktif olduğu bir üniversiteye kaydolmak her zaman avantajlıdır.

Üniversitelerde seçim yaparken, çok göz boyamaca olduğunu düşünüyorum, lakin sizlere tavsiyem o üniversiteden mezun olmuş kişiler ile konuşup görüş almaktır.

Sizin seçeceğiniz üniversiteniz sizin kaderiniz, ve mesleğinizi belirleyecek hata olmamalı.

 
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum