12 Temmuz 2017 Çarşamba

Banka kartı nasıl çıkartırılır

Banka kartı nasıl, çıkartılır ne gereklidir?

Yaşınız 18 yaşın üstündeyse, kimliğinizle hangi banka ile çalışmak istiyorsanız oraya , gitmelesiniz 10 dakikalık bir işlem yapılıyor kağıtlara imzalar atıyorsunuz. Ve işlemler bittikten sonra, Direk kart ve cüzdan veriyorlar size. 18 yaş'ından küçükseniz ailenizle başvurmalısınız.


----- Banka aylık,yıllık para kesiyormu?
Kartımı alalı yaklaşık 2.5 ay oldu, herhangi bir kesinti olmadı ve aldığım zaman sormuştum 6,12 aylık bir kesinti ücreti vs alıyormusunuz kesinlikle hiçbir ücret alınmamaktadır demiştir.

Atm'ler para kesermi?
Ziraat'ın kendi atmlerinden işlem yapınca para kesmemektedir, Lakin ortak atmlerde işlem başına 3.70 Tl ücret kesmektedir.

Kartımın şifresini nasıl oluşturucağım?
Kartınızı çıkardıktan sonra, Atmye takınca sizden şifre oluşturmanızı isteyecektir..

Harcamalarımı alış verişlerimi nasıl kontrol ederim?
----- Bankasının google playda uygulaması var indirip, bir pin kodu oluşturup internet desteğiyle hızlıca bankacılık işlemleri yapabilir,ve bakiyenizi kontrol edebilir , Kaç tl yatırıldı , kaç tl çekildi gibi bilgileri anlık olarak vermektedir.

Ekstra faydalarıda var , E- Devlet şifrem yoktu kart sayesinde direk e devlete giriş yapılabilmekte ve bir çok özelikleri mevcut daha araştırmadım..

Tavsiye edermiyim : Kesinlikle ederim, Ne yazikki hırsızlıklar,ve para kaybolma durumları yaşanabiliyor gasp da olabiliyor bu yüzden kart'ta para taşımak en sağlıklısıdır. Zaten kart çıkarmak kesinlikle gerekmektedir hertürlü işte lazım oluyor, şimdi açmasanız bile bir işe güce başlayınca lazım olacak, okuyorsanız gurbete gıderken lazım olacak en sağlıklısı banka kartı iyi günler dilerim
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum