11 Temmuz 2017 Salı

Youtube Hakkında incelemelerim? Maddi ve maneviyat

Selam ile... Youtube' Platformunu bütün dünyada en çok kulanılan bir video paylaşım & izlenim sitesidir bunu herkes bilmektedir ve sizlere bir kaç önerim olacaktır.

Youtube'de Bildiğimiz Üzere neredeyse aradığımız her içerik yüzlerce çıkmaktadır. Ve bazı kanallar yüksel abone, ve sürekli video atmakdır En az günde 1 adet güncell video, Evet Artık bu bir kaç yıl içinde youtube bayağı gelişti İnsanlar'a bir ek gelir bir iş bir hobi olarak döndü, Eğer bir fotoğraf veyada video kaydedici bir makinanız var ise ve kendinize özgün içerikler üretebiliceğinize inanıyorsanız ve bu işleri seven yani saatler'ce bilgisiyar başında durup video montaj yapacak, edit yapacak ve en önemliside yeni içerikler yapacak kişiler ( Bu işleri sevmeden yapamazsınız,)


Evet dediğim gibi, Misal Kendi yapacaklarımdan bahsetmek isterim sizlere, Uzun Süredir youtube, hakkında araştırma yapan biri olarak. İlgi odağım Kamera,Bilgisiyar ve gezmeyi sevdiğim için bunları harmanlamak istiyorum. Yani şöyle anlatmak gerekirse, Bir hayellerimden biriydi, Hep fotoğraf makinamı alıp il il gezmek ve fotoğraflar çekmek insanlarla paylaşmak,Ama günümüz Şartlarında bu işler için maddi durum bütçe olması gerekmektedir. Buda insanın istemesede canını sıkmaktadır geliri az olan veyada olmayanlar için. 


Ve Youtube' İş ortaklığında yani partnerlik sistemi var bu sistemde, Kendinize Özgün içeriklerinizi çekiyorsunuz editliyorsunuz ve kanalınıza yüklüyorsunuz eğer işinizi iyi yaparsanız zamanla yükseliyorsunuz ve izlenim başına para kazanıyorsunuz tabiki bu sureç çok uzundur. İşinizi iyi yapıyor olmalı ve içerikleriniz güzel olmalı bu sayede yeni bir insanlarla tanışıyorsunuz ve ne kadar iyi içerik yaparsanız bu size aylık olarak maddi olarak dönüyor yani bu demek oluyorki az,çok bir maddi gelir sağlıyorsunuz. Ama bu iş gerçekten para için yapılacak iş değildir. Gerçekten severek yapılacak iştir. Ve burada paylaşmak istediğim hem biraz kendi hayallerimi paylaşmak hem böyle imkanları olup içerik üretebilicek böyle işlerle uğraşmayı seven arkadaşlar varsa' Belki bir vesile olabilirim diye düşündüm..



BU İŞLER İLE UĞRAŞACAKLAR'A DİKKAT ETMELERİ GEREKEN ŞEYLER VARDIR :

- Telif hakları, Bu telif hakkı video'nuzda kulanacağız müzikler için geçerlidir, gidip en populer müzikleri kulanmanız durumunda, video'nuz para kazanamaz,veyada kanalınıza ihtihar gelir, cok az bir ihtimal olsada davalık olabilirsiniz. (Ücretsiz kulanabiliceğiniz müzikler var youtube'nin önerdiği)

-Sabır Çok önemli çünkü belki 6 - 12 ay arasında ancak yavaş yavaş, ve düzenli özgün içerik üreterek büyüyebilirsiniz. ve hemen aklınızda çok para kazanmaktır şudur budur gelmesin yoksa sonu hüsran ile bitter

-Video editlemek ve çekmek çok emek isteyen bir iştir, unutmamak gerek. Vede youtubeye yüklenmesi 2-6 saat arası sürmektedir yani internet hızına göre değişmektedir ama bir video'nun editi 2,3 saat renderi 1,2 saat çekmeside saatler alabilir bu yüzden vaktinizin biraz olması gerek.

-En önemli nokta ise çekeceğiniz video'ların tutulması için farklı içerikler yapmak, ve ne yapmak istediğinize karar vermek unutmayın en basit örnek oyun kanalları çoktur,ve o dalda tutulmak çok zordur. Lakin yaptığınız içeriklerin ve videoların az yapılmış olması yada kendi zekanızla birşeyler yapmanız belki bir video'nuzu trendlere girip milyonlarca izlenmey'e ulaşıp patlamaya girebilir ve kanalınız hızlı bir şekilde yükselişe geçer


Uzun süredir, Youtube kulanan ve hakkında cok araştırma yapmış biri olarak, Bu konun altına merak ettiğiniz soruları yazar iseniz bildiğim kadarıyla yanıtlamaya çalışacağım,, Selametle
Disqus Yorumları Yükle

0 yorum